Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Метео БалкансИзнесоха последни данни за времето в Европа, които

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Метео БалкансИзнесоха последни данни за времето в Европа, които
Коментари Харесай

Метео Балканс: Зимата нахлува в Европа

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Метео Балканс

Изнесоха последни данни за времето в Европа, които демонстрират, че лятото си отива окончателно.

Зимата припомня за себе си. Очакваме първото арктично навлизане в Северна Европа.

Как това ще повлияе на времето у нас?

От североизток към нашата страна ще нахлува по-хладен въздух. Очакваме относително ниски утринни температури, а по-високите полета от Западна и Североизточна България ще се образуват и първите слаби слани. Минималните температури тогава ще са в необятни граници и ще са сред -2 и 12 градуса, като по-високи над Горнотракийската равнина и крайните югозападни региони. Пикът на студената вълна ще е сред 6 и 7 септември.

Времето в Европа

Полярен фронт ще обхване Северна и Североизточна Европа. Температурите там ще се намалят сензитивно, чакаме първите слаби превалявания от влажен сняг.

По същото време на другия завършек на континента и то над Испания - времето ще е горещо и температури близки до 38-40 градуса по Целзий.

На картата

От северозапад се спусъка първото по-сериозно навлизане на арктичен въздух. Виждаме какви ще бъдат температурите на височина от 850 хпа (около 1500метра). Тази студена въздушна маса ще провокира и първите превалявания от влажен сняг над Северна Украйна и Европейска Русия. Сутрешните температури ще са под под нулата.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР